szentzotikosz.hu

Tolcsva Központ

Cím: 3934 Tolcsva, Táncsics Mihály utca 67.
Telefon: 0630/240-6599  0647/384-005
E-mail: zotikosz@gmail.com

Encs Tanácsadói Iroda

Cím: 3860 Encs, Vasút út 2.
Telefon: 06-30/240-6517

Szerencs Tanácsadói Iroda

Cím: 3900 Szerencs Béke út 5.

Mogyoróska Parókia Üdülő

Cím: 3893 Mogyoróska 

Abaúji Szakmai Egység

Abaúji Iroda elérhetősége:

Cím: 3874 Hernádvécse, Béke tér 7/a.
Telefon: 0646/448-260
E-mail: zotikosz.abauji@gmail.com

Aranyos Lakásotthon

Védőszentje: Buzgó Simon apostol. 

Otthont nyújtó ellátást biztosít jelenleg 10-18 éves gyermekek számára. A testvérek együttes elhelyezése érdekében befogadja és gondoskodik a fogyatékosságuk miatt különleges ellátási szükségletű gyermekek integrált ellátásáról. Gyámhivatali határozat alapján utógondozói ellátást nyújt a fiatal felnőttek részére. 

Bársonyos Lakásotthon

Védőszentje: Szent Pál apostol. 

Otthont nyújtó ellátást biztosít jelenleg 7-18 éves gyermekek számára. A testvérek együttes elhelyezése érdekében befogadja és gondoskodik a fogyatékosságuk miatt különleges ellátási szükségletű gyermekek integrált ellátásáról. Gyámhivatali határozat alapján utógondozói ellátást nyújt a fiatal felnőttek részére.

Hegyalja Különleges Lakásotthon

Védőszentje: Szent Mátyás apostol. 

Otthont nyújtó ellátást biztosít jelenleg 8-18 éves fogyatékosságuk miatt különleges ellátási szükségletű gyermekek számára. Gyámhivatali határozat alapján utógondozói ellátást nyújt a fiatal felnőttek részére..

Szent Tekla Lakásotthon

Védőszentje: Szent Tekla vértanúnő. 

Otthon nyújtó ellátást biztosít az ideiglenesen elhelyezett, vagy nevelésbe vett várandós leányanyák számára. Szülés után biztosítja a fiatal anyák számára a gyermekükkel történő közös elhelyezést, teljes körú ellátást. Az anya – gyermek együttes elhelyezése érdekében befogadja a kora, illetve fogyatékossága miatt különleges ellátási szükségletű gyermekeket integrált formában. Gyámhivatali határozat alapján utógondozói ellátást nyújt a fiatal felnőtt részére. 

Hernádvécsei Szakmai Egység

Hernádvécse Iroda elérhetősége:

Cím: 3874 Hernádvécse, Béke tér 7/a.
Telefon: 0646/448-260
E-mail: zotikosz.hernadvecsei@gmail.com

Berekalja Lakásotthon

Védőszentje: Szent János apostol és evangélista

A lakásotthon valós földrajzi elnevezésről kapta a nevét. Különálló családi házként működik, két-három személyes és két-két személyes szobával rendelkezik. Kert is tartozik a házhoz, melyet közösen művelnek meg a gyermekekkel. A házat szép virágágyások veszik körül. A lakásotthonban csak lányok vannak, akik legszívesebben a konyhában szeretnek tevékenykedni, s így alkalmuk nyílik a különböző főzési-sütési folyamatok elsajátítására. 

Kastélykert Lakásotthon

Védőszentje: Szent Máté apostol és evangélista

A lakásotthon közös udvarban helyezkedik el a szakmai egységhez tartozó másik két lakásotthonnal. Két szintes épület, az emeleten helyezkednek el a háló és fürdőszobák, a földszinten a közösségi helyiségek. Itt zajlik a délutáni tanulás, beszélgetések, közös játék. Mindig van lehetőség igény szerinti elkülönülésre, egyéni elfoglaltságra (zenehallgatás, olvasás, pihenés).

Liget Lakásotthon és Külsőférőhely

Védőszentje: Szent Bertalan apostol

A Liget lakásotthon és külső férőhely a valaha két szolgálati lakás céljára szolgáló épületben került kialakításra. A jelenleg 10 fiú befogadására alkalmas, technikai eszközökkel jól felszerelt lakásotthon a földszinten található. Két 3 ágyas és két 2 ágyas szobával rendelkezik. Az itt dolgozó felnőttek sok éves tapasztalata elősegíti a fiatalok megfelelő irányú fejlesztését tanulmányi és életviteli szempontból is. Rendszeres beszélgetések keretében igyekeznek tudatosítani a gyermekekben, hogy az életben semmi nem jár ingyen, a kötelességek-jogok összhangja nem borulhat fel. 

Rózsakert Lakásotthon

Védőszentje: Szent András apostol

A lakásotthon a régi nagy gyermekotthon csodálatos rózsakertjéről kapta a nevét.

A lakásotthon 12 férőhellyel rendelkező, vegyes csoport. Az emeleten található a négy 3 ágyas hálószoba, valamint a fürdő helyiségek. A földszinten helyezkednek el azok a helyiségek, melyek teret biztosítanak a gyermekeknek a közös étkezésre, játékra, tv nézésre.

Megyaszói Szakmai Egység

Megyaszói iroda elérhetőségei:

Cím: Megyaszó Iskola utca 3.
Telefon: 0647/350-365
Email: zotikosz.megyaszoi@gmail.com

Árvácska Lakásotthon
Védőszentje: Szent Tamás apostol

Otthont nyújtó ellátást biztosít jelenleg 6-18 éves gyermekek számára. A testvérek együttes elhelyezése érdekében befogadja és gondoskodik a fogyatékossága miatt különleges ellátási szükségletű gyermekek integrált ellátásáról. Gyámhivatali határozat alapján utógondozói ellátást nyújt a fiatal felnőttek részére.

Forrás Lakásotthon
Védőszentje: Szent Jakab apostol

Otthont nyújtó ellátást biztosít jelenleg 8-18 éves gyermekek számára.

A testvérek együttes elhelyezése érdekében befogadja és gondoskodik a fogyatékossága miatt különleges ellátási szükségletű gyermekek integrált ellátásáról. Gyámhivatali határozat alapján utógondozói ellátást nyújt a fiatal felnőttek részére.

Gézengúz Lakásotthon
Védőszentje: Szent Péter apostol. 

Otthont nyújtó ellátást biztosít jelenleg 10-18 éves gyermekek számára. A testvérek együttes elhelyezése érdekében befogadja és gondoskodik a fogyatékossága miatt különleges ellátási szükségletű gyermekek integrált ellátásáról. Gyámhivatali határozat alapján utógondozói ellátást nyújt a fiatal felnőttek részére.

 

Hóvirág Lakásotthon
Védőszentje: Szent Fülöp apostol

Otthont nyújtó ellátást biztosít jelenleg 12-18 éves gyermekek számára. A testvérek együttes elhelyezése érdekében befogadja és gondoskodik a fogyatékossága miatt különleges ellátási szükségletű gyermekek integrált ellátásáról. Gyámhivatali határozat alapján utógondozói ellátást nyújt a fiatal felnőttek részére.